Zoeken

Pedro Sanchez: "Mohammed VI is geen dictator"

27 juni 2023 - 17:00 - Wereld

©

De Spaanse premier Pedro Sanchez verdedigde op zondag opnieuw zijn beslissing voor de wijziging van het Spaanse standpunt over de Sahara. Hij bevestigde de "strategische" relatie van zijn land met Marokko en benadrukte dat Koning Mohammed VI geen dictator is.

"Staat u mij toe dat ik uw definitie van de Marokkaanse monarchie niet onderschrijf. Ik deel die niet. Als premier vind ik het belangrijk om dat duidelijk te maken", antwoordde Pedro Sanchez op een vraag van Jordi Evole. De Spaanse journalist en televisiepresentator wilde weten hoe een democratische leider kan toegeven aan de chantage van een dictatoriale Koning als die van Marokko.

De verandering van het Spaanse standpunt over de Sahara is volgens de Spaanse premier gerechtvaardigd. De steun voor het Marokkaanse autonomieplan is in het algemeen belang van Spanje en beoogt het vinden van een "constructieve" oplossing voor dit conflict, dat al 50 jaar aan de gang is. Hij herinnerde er ook aan dat Spanje zich altijd heeft ingezet voor een door de partijen overeengekomen oplossing, binnen het kader van de Verenigde Naties.

Pedro Sanchez benadrukte tevens het "strategische" karakter van de betrekkingen met Marokko, zowel op het gebied van handel als in de strijd tegen terrorisme en illegale immigratie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team