Zoeken

Pedro Sanchez verdacht van geheime bezoeken aan Marokko

11 juni 2023 - 09:00 - Wereld

©

Falcon Takes Off, een pagina opgezet door een Spaanse IT-ingenieur, heeft verschillende vluchten met een Falcon naar Marokko geregistreerd. Het zou gaan om geheime bezoeken van de Spaanse premier Pedro Sanchez aan het koninkrijk.

Deze bezoeken waren niet gepland in de officiële agenda van Pedro Sanchez. Volgens een beslissing van het Spaanse Nationale Hof op 6 september 2021, is de Spaanse premier echter verplicht om zijn privéreizen met officiële staatsvliegtuigen te verklaren.

Lees ook: Het mysterie rond de brief van Pedro Sánchez aan Koning Mohammed VI

IT-ingenieur Pablo Bañuelos legt aan Cadena COPE uit dat hij met zijn site in realtime alle vluchten over de hele wereld kan registreren en dat sommige vluchten naar Marokko "niet waren gepland in de officiële agenda" van Pedro Sanchez. "Ze kunnen niet allemaal worden toegeschreven aan de regering," voegt hij eraan toe, waarbij hij aangeeft dat "de vluchten moeten worden geverifieerd in overeenstemming met de agenda’s van Moncloa of het Koningshuis".

De pagina heeft vluchten naar Noord-Europa geregistreerd "die samenvielen met sommige van de officiële reizen" van Pedro Sanchez, maar de vluchten naar Marokko en de Dominicaanse Republiek "waren niet opgenomen in de officiële agenda", benadrukt hij. Het gebruik van officiële vliegtuigen voor privéreizen kan echter alleen worden bevestigd na een analyse van de bestemming van elke vlucht en een controle van de geplande bezoeken van regeringsleden aan deze bestemmingen, aldus Bañuelos.

Lees ook: Erkenning Sahara: Pedro Sanchez uitgescholden voor "verrader"

Pedro Sanchez kwam in 2018 in opspraak na privéreizen met het officiële regeringsvliegtuig. Hij ging toen met zijn vrouw Begoña Gómez naar het concert van The Killers op het Internationale Festival van Benicàssim. Datzelfde jaar gebruikte hij de officiële Super Puma-helikopter om naar de bruiloft van zijn zwager in La Rioja te gaan. Ook vloog hij met een regeringstoestel naar Doñana voor een vakantie. De Spaanse premier weigerde deze reizen te rechtvaardigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team