Zoeken

Veel kritiek op vakantie Pedro Sanchez in Marokko

4 augustus 2023 - 19:00 - Marokko

©

De Spaanse Partido Popular veroordeelde in de afgelopen dagen herhaaldelijk de vakantie van premier Pedro Sanchez in Marokko. Ze beschuldigen hem ervan zijn verplichtingen te verwaarlozen.

De reis van Pedro Sanchez naar Marokko is een "duidelijke provocatie," verklaarde Miguel Tellado, ondersecretaris van de Partido Popular (PP), woensdag in een interview met Onda Cero. Hij verwijt de regeringsleider zijn verplichtingen te "verwaarlozen" in de huidige post-electorale context. Tellado heeft ook de "arrogantie" van Sanchez bekritiseerd, die volgens hem probeert te doen geloven dat hij de verkiezingen van 23 juli heeft gewonnen, en nodigde hem uit zijn nederlaag toe te geven en de president van de PP, Alberto Núñez Feijóo, te ontmoeten.

Lees ook: Spaanse premier Pedro Sanchez op vakantie in Marrakech

Volgens Tellado is de politieke situatie in Spanje erg ingewikkeld, omdat er binnen de socialistische partij (PSOE) "niemand is om mee te praten: de verantwoordelijke wil met niemand praten en is op vakantie gegaan, en de anderen kunnen niet omdat hij het hen niet laat doen," zei hij, eraan toevoegend dat de PP er alles aan zal doen om Alberto Núñez Feijóo in de Moncloa te krijgen.

Lees ook: Pedro Sanchez: "Mohammed VI is geen dictator"

Cuca Gamarra, secretaris-generaal van de PP, uitte ook kritiek op de keuze van Pedro Sanchez om zijn vakantie in Marokko door te brengen. "Alleen Sanchez kan in vrede op vakantie gaan," klaagde zij, eraan toevoegend dat de werkloosheid in Spanje alarmerende proporties bereikt.

Bladna.nl