Zoeken

Spaanse politie schiet op migranten, twee gewonden

20 mei 2021 - 18:20 - Wereld

©

De Spaanse politie zou geschoten hebben op illegale migranten nabij de grens met de enclave Sebta. Daarbij raakten twee mensen gewond. Beiden bevinden zich naar verluidt buiten levensgevaar.

De gewonden, één met een schotwond in de schouder en de andere met een wond in de borst, zijn naar verluidt opgenomen voor behandeling in het Saniat Rmel ziekenhuis in Tetouan, Noord-Marokko, meldt Morocco World News.

Voorafgaand aan het incident heeft de Spaanse politie pantservoertuigen ingezet en traangas gebruikt om de migranten uiteen te drijven die probeerden de Spaanse enclave te bereiken, aldus het bericht. De situatie heeft tot veel spanning geleid en heeft de vastberadenheid van de jongeren, vrouwen en kinderen die de barrières probeerden over te steken, alleen maar sterker gemaakt.

De Spaanse enclave in het noorden van Marokko heeft de laatste dagen een sterke toename van pogingen tot illegale migratie gekend. In rapporten wordt het aantal migranten, waaronder Marokkanen en sub-Saharanen, op meer dan 6000 geschat. Deze ongekende migratiestroom voor Spanje, waarvoor Marokko een belangrijke bondgenoot is in de strijd tegen illegale immigratie, is ook een bron van zorg voor de autoriteiten in Rabat.

Marokkaanse ordehandhavers hebben dinsdag ingegrepen om een einde te maken aan deze migratiestroom. Het bewakingssysteem rond de grenspost van Fnideq, in het noorden van Marokko werd in de vroege uren ook versterkt. De politie maakte gebruik van niet-dodelijke wapens om de menigte uiteen te drijven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team