Zoeken

Sebta: negen coronabesmettingen onder Marokkaanse migranten

23 mei 2021 - 10:00 - Wereld

©

Uit de dagelijkse update van de epidemiologische situatie in Spanje blijkt dat er door de recente aankomst van een grote groep migranten in Sebta negen nieuwe besmettingen met het coronavirus zijn vastgesteld in de Spaanse enclave.

Op donderdag 20 mei registreerde het Spaanse ministerie van Volksgezondheid acht nieuwe coronabesmettingen en werd er nog een andere besmetting vastgesteld door het National Institute of Health Management (Ingesa), meldt El Faro de Ceuta. Het ministerie meldt dat het vooral gaat om minderjarigen tussen de 15 en 19 jaar die afkomstig zijn uit Marokko.

De negen besmette personen zijn onder medisch toezicht geplaatst en er zijn 79 contacten opgespoord die allemaal verplicht in quarantaine zijn gegaan, meldt Ingesa. Tijdens de massale aankomst van migranten in Sebta van afgelopen maandag en dinsdag heeft het gezondheidsinstituut 105 mensen onderzocht. Hiervan zijn zes personen met diabetes-klachten naar het ziekenhuis gebracht. Op het moment biedt Ingesa hulp aan 410 migranten.

Ingesa heeft ook nieuwe besmettingen vastgesteld bij inwoners van Sebta die de afgelopen dagen veel in contact zijn geweest met de migranten. Volgens het instituut kunnen de inwoners van de Spaanse stad er gerust op zijn dat de juiste preventieve maatregelen worden genomen om de verspreiding van het coronavirus ook tijdens deze migratiecrisis te kunnen stoppen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team