Zoeken

Spaanse minister van Binnenlandse Zaken prijst samenwerking met Marokko

25 juli 2021 - 10:40 - Wereld

©

De samenwerking met Marokko in de strijd tegen de illegale immigratie is "reëel en effectief", en beide landen zijn permanent in contact om de veiligheid van de grenzen te verbeteren. Dat verklaarde de Spaanse minister van Binnenlandse zaken, Fernando Grande-Marlaska, donderdag na de aankomst van honderden migranten in Melilla.

"We hebben een reëel en effectieve samenwerking met Marokko, wat niet voorkomt dat evenementen zoals die van vandaag (donderdag) kunnen voorkomen", verklaarde Marlaska. Volgens hem hebben Spanje en Marokko regelmatig contacten om passende beslissingen te nemen om de bescherming van de grens met Melilla te verbeteren.

Lees ook: Spanje beweert dat er terug contact is met Marokko

Marokko is een "strategische partner" waarmee Spanje "nauwe betrekkingen" heeft en "op significante wijze" mee blijft samenwerken, aldus de minister tijdens een gezamenlijke persconferentie met zijn Servische ambtgenoot Aleksander Vulin. Marlaska prees ook het professionalisme van de Guardia civil bij de grensovergang van Melilla en betuigde zijn solidariteit met de drie agenten die donderdag gewond raakten toen ze migranten probeerden tegen te houden die de enclave binnen wilden komen.

In totaal wisten 238 migranten afkomstig uit landen van sub-Sahara Afrika op donderdag de enclave te betreden. Ze kwamen vroeg in de ochtend aan in de zone "Barrio Chino" en beklommen er de zes meter hoge hekken tussen Marokko en de enclave. Achttien migranten raakten daarbij gewond.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team