Zoeken

Neemt Marokko wraak op Spanje?

28 april 2021 - 18:20 - Wereld

©

Afgelopen weekend zijn in totaal 70 Marokkanen naar de Spaanse enclave Sebta gezwommen. Volgens de Spaanse krant El Faro de Ceuta is dit geen toeval. Marokko zou bewust de migranten geen strobreed in de weg leggen om Spanje te straffen voor het verblijf van de Polisario-leider Brahim Ghali in het land.

Op zondag probeerden dertig Marokkanen, gehuld in zwemkleding en wetsuits, de kust van de Spaanse stad Sebta te bereiken. Reddingsteams van het Rode Kruis en de Spaanse kustwacht hebben alle migranten uit zee gered. Sinds zaterdag kwamen er meerdere kleine groepjes Marokkaanse migranten aan op het strand van Sebta.

Het merendeel van de migranten is met een leeftijd tussen de 13 en 15 jaar, erg jong. In het afgelopen weekend zijn er ook migranten in zee verdwenen, hoeveel dat er zijn is niet bekend. Wel zijn er twee verdronken migranten gevonden. Een van hen is geïdentificeerd door familieleden. De identiteit van de tweede persoon is nog niet bekend. De Spaanse kustwacht is met een helikopter nog altijd op zoek naar drenkelingen.

Spanje heeft de grensbewaking bij Sebta opgeschroefd om migranten uit Marokko te kunnen onderscheppen. In dit jaar zijn er nu al meer dan 200 Marokkanen naar de Spaanse enclave toe gezwommen. Volgens El Faro de Ceuta hebben de Marokkaanse autoriteiten niets gedaan om migranten die op zaterdag en zondag probeerden over te steken, tegen te houden. De krant denkt dat het gaat om een wraakactie van Marokko omdat de leider van het Polisario Front, Brahim Ghali, wordt behandeld in een ziekenhuis in Spanje.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team