Zoeken

Sebta: baby-reddende politieagent gaat viraal (video)

22 mei 2021 - 17:40 - Wereld

©

Een video waarin te zien is hoe een Spaanse politieagent een baby uit zee redt tijdens de massale overtocht van migranten vanuit Marokko naar Sebta, is viraal gegaan op sociale media. In een interview met de Spaanse tv-zender La Sexta vertelt de agent dat het goed gaat met het kind en zijn moeder.

De agent van de burgerwacht in Sebta, Juan Francisco, vertelt in het interview dat hij op dinsdag 18 mei, tijdens de aankomst van duizenden migranten in de Spaanse stad Sebta, een vrouw zag zwemmen die uit alle macht probeerde om boven de golven uit te komen. "Zonder na te denken ging ik snel naar deze vrouw toe", vertelt Francisco. Toen hij dichterbij kwam ontdekte hij dat de tas die de vrouw op haar rug droeg eigenlijk een baby was.

De agent besliste snel dat hij de baby eerst op het droge moest zien te krijgen. "De baby had het koud. Hij bewoog niet toen ik hem meenam, ik wist niet of hij leefde of niet", vertelt de politieagent. Door de actie is Francisco tot held bestempeld door verschillende dagbladen en Spaanse en internationale televisiekanalen.

Juan Francisco is slechts één van de agenten die uren in het zeewater bij Sebta hebben doorgebracht om honderden migranten uit zee te redden die al zwemmend of per rubberboot probeerden de Spaanse enclave te bereiken. Er zijn sinds maandag ongeveer 8000 migranten in Sebta aangekomen. Ook op woensdag 19 mei arriveerden er nog migranten in Sebta. Tot nu toe zijn er ongeveer 5000 migranten teruggestuurd naar Marokko. De minderjarige migranten worden opgevangen in speciale opvangcentra in Spanje.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team