Zoeken

Spaanse parlementsleden willen "Marokko straffen"

3 juni 2023 - 12:00 - Wereld

©

De Spaanse Europarlementsleden Maite Pagaza en Jordi Cañas eisen een reactie van de Europese Unie op de uitspraken van Marokko over de Spaanse soevereiniteit van Sebta en Melilla. Ze roepen de Europese Unie op om het Europese partnerschap te herzien in het licht van de "vijandige acties" van Marokko.

Op 17 mei stuurde het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken een protestnota naar de vicevoorzitter van de Europese Commissie, Margaritis Schinas. Aanleiding waren de recente verklaringen van Schinas waarin hij stelde dat de steden Sebta en Melilla grenzen zijn van Spanje en de Europese Unie. Marokko reageerde door een nota te sturen waarin het verwijst naar een reeks "vijandige verklaringen" van Schinas over "de Marokkaanse steden Sebta en Melilla".

Lees ook: Nieuwe spanningen tussen Spanje en Marokko

Pagaza en Cañas vragen nu om een krachtige reactie van de Hoge Vertegenwoordiger of de Europese Commissie, en van Schinas zelf, op de verklaringen van de Marokkaanse autoriteiten. Ze willen dat de Europese Unie haar positie verduidelijkt, de beweringen van Marokko over de twee autonome steden onderzoekt en beoordeelt of de voorwaarden van haar partnerschap met het koninkrijk moeten worden herzien.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team