Zoeken

Visserijovereenkomst: Spanje negeert Polisario

12 juli 2023 - 09:00 - Wereld

©

Luis Planas, Spaanse minister van Landbouw, Visserij en Voedselvoorziening, heeft geen belang gehecht aan het voorstel van het Polisario Front om vergunningen te verlenen aan Canarische vissers zodat ze hun activiteiten in de wateren van de Sahara kunnen voortzetten na het aflopen van de overeenkomst tussen de Europese Unie en Marokko op 17 juli.

"Ik geef er geen waarde aan," zei Planas tegen EFE, na een bijeenkomst met de rector van de Universiteit van Cordoba (UCO), Manuel Torralbo, waarin hij benadrukte dat dit soort overeenkomsten alleen "tussen Marokko en de Europese Unie" bestaan.

Lees ook: Illegale visserij in Spanje: Marokko kondigt sancties aan (video)

De Spaanse minister van Landbouw gaf aan dat hij afgelopen weekend, tijdens de Algemene Vergadering van de FAO in Rome, met zijn Marokkaanse collega heeft gesproken over de noodzaak van een "technische evaluatie van de overeenkomst" die op 17 juli afloopt, en om "een nieuw protocol" voor te bereiden.

Lees ook: Hernieuwing visserijovereenkomst EU-Marokko: een uitdaging voor Spanje

Planas sprak ook over het organiseren van een top over landbouw in Cordoba van 3 tot 5 september, in het kader van het Spaanse voorzitterschap van de Europese Unie, en kondigde aan dat de gesprekken betrekking zullen hebben tot "nieuwe technologieën voor de agrovoedingsproductie".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team