Zoeken

Spaanse onderzoekers vinden overblijfselen van uitgestorven carnivoor in Marokko

23 juli 2021 - 16:20 - Marokko

©

In het noordoosten van Marokko hebben Spaanse onderzoekers overblijfselen gevonden van een uitgestorven katachtige carnivoor.

De roofdieren hadden lange, dolkvormige hoektanden in hun bovenkaak. Aan de hand van de gevonden beenderen hebben de Spaanse paleontologen vast kunnen stellen dat het dier de afmeting van een hedendaagse jaguar of leeuw moet hebben gehad. De versteende resten van deze sabeltandtijger zijn gevonden in de bodem van de Guefaït-4 site in het noordoosten van het koninkrijk.

Het Spaanse instituut IPHES is verheugd over de goede staat waarin de kaak en botten van de voorpoot verkeren. De Paleontologen vermoeden dat er in het gebied ook botten liggen van mensachtige soorten die in dezelfde tijd als de sabeltandtijger hebben geleefd.

Lees ook: Marokko: ontdekking 66 miljoen jaar oude mosasaurus

Volgens de onderzoekers gaat hij bij deze vondst waarschijnlijk om de ontdekking van een nieuwe soort, aangezien ze uit de opgegraven botten af hebben kunnen leiden dat het hier gaat om een dier dat kleiner was dan sabeltandtijgers die tijdens opgravingen op andere locaties in de wereld zijn gevonden.

De opgraving is uitgevoerd door Joan Madurell (ICP) en Antonio Rodríguez (IPHES). Ook Hassan Aouraghe van de Mohamed V Universiteit in Oujda was aanwezig bij de werkzaamheden. In totaal zijn er 3000 dierlijke resten gevonden, onder andere van paarden en antilopen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team