Zoeken

Voetafdruk groot dinosaurus ontdekt in Imilchil

18 juni 2022 - 15:40 - Marokko

©

Marokkaanse en Spaanse onderzoekers hebben in de regio Imilchil in het Midden Atlasgebied, voetafdrukken ontdekt die het bestaan van grote dinosaurussen bewijzen. De voetafdrukken zijn meer dan 70 centimeter lang en behoren tot de "zeldzaamste" in de wereld.

De ontdekking wordt gemeld door H24info en werd gepubliceerd in het Journal of African Earth Sciences, in een studie die in 2016 werd gestart door onderzoekers van de Universiteit Ibn Zohr in Agadir, de Universiteit Mohammed V in Rabat en de Universiteit van La Rioja in Spanje.

Lees ook: Fossielen oerossen en neushoorns gevonden in Sahara

De deskundigen doen melding van twee ichnieten (gefossiliseerde voetafdrukken) van theropoden (vleesetende dinosauriërs) die als "kolossaal" worden beschreven en beklemtonen dat "een volledig nieuw inzicht in deze reusachtige carnivoren wordt verkregen”.

Lees ook: Nieuwe dinosaurussoort ontdekt in Marokko

Moussa Masrour, hoogleraar paleontologie aan de Ibn Zohr Universiteit in Agadir en één van de auteurs van de studie, zei bij navraag: "Deze twee grote voetafdrukken van de Imilchil site in het Midden Atlas in Marokko, behoren tot de 26 bekende voetafdrukken van reusachtige theropoden wereldwijd. De ontdekking van zeer grote voetafdrukken bewijst het bestaan van grote dinosaurussen, ook al zijn er nog geen overblijfselen of botten van deze reusachtige theropoden gevonden."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team