Zoeken

Marokkaan die op zee overleed in Sebta begraven

26 juli 2021 - 20:20 - Gemeenschap

©

Het levenloze lichaam van Abdelghafour Benaboura, een 37-jarige Marokkaan, werd afgelopen woensdag in Sebta op zee gevonden door de Guardia Civil. Hij werd zaterdag begraven op de begraafplaats Sidi Embarek in de enclave.

Abdelghafour werkte als ober in Oued Laou voordat hij besloot om via Sebta naar Spanje te vertrekken. Zijn levenloze lichaam werd woensdag voor de kust van Sebta gevonden door de GEAS van de Guardia Civil in Almadraba, meldt El Faro de Ceuta. Het lichaam werd in het mortuarium van Al Qadr bewaard tot zaterdag en werd daarna begraven op de begraafplaats van Sidi Embarek. Zijn familie in Marokko heeft de begrafenis live kunnen volgen via de mobiele telefoon van een vriend van een broer van Abdelghafour Benaboura, die in Sebta woont.

Lees ook: Familie van op zee vermiste Morad wanhopig

Volgens de eerste vaststellingen was de jongeman al enkele uren dood. Ambtenaren van de Guardia Civil vermoeden dat hij heeft geprobeerd Sebta binnen te zwemmen met een andere jongeman, die nog niet is geïdentificeerd en wiens levenloze lichaam vrijdag ook werd gevonden op het strand van Chorrillo. De nabijheid van de plaatsen waar de twee lichamen werden gevonden en het tijdstip van overlijden doen vermoeden dat de twee jongeren samen naar Sebta zijn gezwommen. De hypothese is nog niet geverifieerd.

Abdelghafour wilde Marokko verlaten om in Spanje werk te vinden en een betere toekomst op te bouwen, aldus een van zijn broers in El Faro de Ceuta. Volgens hem is zijn broer het slachtoffer van de coronacrisis, die geleid heeft tot de sluiting van de grenzen, lockdowns en het failliet gaan van verschillende bedrijven. Zijn familie heeft sinds maandag 19 juli niets meer van hem vernomen. Net zoals Abdelghafour verdwijnen of sterven heel wat jonge Marokkanen die willen emigreren, op zee.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team