Zoeken

Pedro Sanchez verwacht veel van bezoek aan Marokko

5 april 2022 - 15:00 - Wereld

©

Félix Bolaños, Spaanse minister van het Voorzitterschap, Betrekkingen met de Cortes en Democratische Herinnering, zegt dat het naderende officiële bezoek van President Pedro Sánchez aan Marokko, tastbare resultaten zal opleveren voor de nieuwe betrekkingen tussen de twee landen.

Het volgende bezoek van Pedro Sanchez aan Marokko is "een zeer belangrijke reis" die de vruchten van de nieuwe relatie die Spanje met Marokko wil aanknopen, "zichtbaar zal maken", zei Bolaños in een interview met de krant La Verdad. Hij antwoordde hiermee op de vraag of de regering garanties heeft dat Marokko de integriteit van Sebta en Melilla zal eerbiedigen.

Lees ook: Koning Mohammed VI nodigt Pedro Sanchez uit in Marokko

Bolaños voegde eraan toe dat de Spaanse regering "de stabiliteit probeert te garanderen" omdat die zo cruciaal is voor de ontwikkeling, economische groei en welvaart van het land. Hij wees ook op het feit dat de president van Sebta, Juan Jesús Vivas, "verheugd is over de nieuwe betrekkingen met Marokko".

Lees ook: Pedro Sanchez deze week in Marokko

De Spaanse premier brengt deze week, samen met de minister van Buitenlandse Zaken, José Manuel Albares, een bezoek aan Rabat. Het bezoek volgt op het besluit van Spanje om het Marokkaanse autonomieplan voor de Sahara te steunen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team