Zoeken

Spaanse premier onthaald met beledigingen in Sebta

20 mei 2021 - 20:20 - Wereld

©

De Spaanse president Pedro Sanchez is dinsdag tijdens een bezoek aan Sebta met boegeroep en beledigingen van de inwoners onthaald.

Toen Sanchez aan het begin van de middag per helikopter arriveerde werd hij begroet met boegeroep en beledigingen van inwoners van Sebta die door de recente golf van migranten vanuit Marokko hun woede richten op de regering in Madrid. Ook waren er boze inwoners die de dienstauto van Sanchez bestormden toen hij zich naar een bijeenkomst begaf met de president van Sebta, Juan Vivas, en de minister van Binnenlandse Zaken, Fernando Grande-Marlaska.

Bij de aankomst van Grande-Marlaska heeft zich een soortgelijk tafereel afgespeeld als tijdens de aankomst van de president. Ongeveer twintig boze burgers verdrongen zich voor de deuren van zijn helikopter. De minister werd vervolgens ontvangen door regeringsafgevaardigde Salvador Mateos.

De politie in Sebta zou moeite hebben gehad met het bewaren van de orde tijdens de aankomst van Sanchez en de minister omdat het op meerdere plekken in de stad onrustig is vanwege de recente migratiecrisis. Er is na het bezoek nog geen verklaring afgelegd over wat de bewindslieden in Sebta hebben besproken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team