Zoeken

Spaans-Marokkaanse organisatie productienetwerk karkoubi opgerold

16 januari 2022 - 18:20 - Wereld

©

De Spaanse politie heeft het grootste Spaans-Marokkaanse productienetwerk van karkoubi ontmanteld. Karkoubi is een zeer krachtige drug die bestaat uit een mengsel van psychotrope middelen, hasjiesj, alcohol en lijm.

Bij een gezamenlijke operatie die eind december werd uitgevoerd door de Spaanse nationale politie en het centrum voor veiligheidssamenwerking Tanger Med van de nationale veiligheidsdienst DGSN, werd een belangrijk Spaans-Marokkaanse netwerk ontmanteld voor de productie van de in Marokko populaire drug karkoubi. De operatie leidde tot de inbeslagneming van 500.000 karkoubi-tabletten aan beide zijden van de Straat van Gibraltar en de arrestatie van acht leden van het netwerk, waaronder het hoofd van de criminele organisatie.

Lees ook: Karkoubi, ’armendrug’ in Marokko

Het netwerk was zeer actief is in Lleida, Madrid en Alicante en rekruteerde drugsverslaafden en drugshandelaars om psychotrope middelen aan te schaffen, zoals Rivotril, die in apotheken op doktersvoorschrift worden verkocht en gebruikt worden om karkoubi te maken. Ze worden gemengd met hasj, alcohol en lijm en vormen een zeer gevaarlijke hallucinogene cocktail die dodelijk kan zijn.

Lees ook: Marokkaan in Spanje slachtoffer "kannibaaldrug"

Karkoubi richt heel wat verwoesting aan in de meest achtergestelde buurten van Marokko, met name in Casablanca, waar het op grote schaal wordt geconsumeerd door jongeren in scholen en instellingen en door voetbalfans.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team