Zoeken

Tot 5000 euro om naar Melilla te gaan

11 februari 2022 - 11:00 - Wereld

©

De Spaanse politie heeft een crimineel netwerk opgerold dat ervan wordt verdacht actief te zijn in het clandestien vervoeren van migranten vanuit Marokko naar de enclave Melilla, tegen betaling van bedragen tot 5000 euro.

Volgens door Europa Press geciteerde politiebronnen bestaat het netwerk uit drie personen, waaronder de eigenaar van een kleine boot die half januari gearresteerd werd, toen hij met zijn vaartuig aankwam in Melilla. Een andere man werd in Marokko gearresteerd en één verdachte wordt nog steeds gezocht door de autoriteiten.

Lees ook: Marokkaanse opgepakt voor mensensmokkel in Sebta

De arrestatie vond plaats tijdens een door weersomstandigheden verstoorde overtocht met 18 migranten aan boord van de boot. Ook de Marokkaanse leider van het netwerk bevond zich aan boord. De prijs die de migranten betaalden voor de overtocht "varieerde naar gelang de financiële draagkracht van elk van hen en bedroeg minimaal 500 euro, tot meer dan 4000 euro".

De organisatie was verdeeld in twee afdelingen met verschillende taken. De in Marokko gevestigde mensensmokkelaars waren belast met het vinden van migranten en het vervoer naar de inschepingsplaats aan de Marokkaanse kust. De de Spaanse tak in Melilla was belast met de organisatie van de reis, de levering van de boten en de opvang van de migranten, van zodra ze op Spaans grondgebied aankwamen.

Lees ook: Marokkaanse migranten betalen tot 60.000 dirham om naar Marokko terug te keren

Dezelfde bron schrijft dat het onderzoek wordt voortgezet en dat de hoofdverdachte in hechtenis wordt gehouden, in afwachting van zijn proces.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team