Zoeken

Marokkaanse hasj in aubergines

21 december 2021 - 17:00 - Wereld

©

De narcoticabrigade (UDYCO) van Estepona en Sebta hebben een netwerk ontmanteld voor de smokkel van Marokkaanse hasj naar Frankrijk. In totaal werd 10 kilo van de drug in beslag genomen. De hasj zat verborgen in dozen met aubergines. Er werden drie verdachten gearresteerd.

De criminele organisatie werd in Malaga opgerold en was gespecialiseerd in de smokkel van hasj vanuit Marokko naar Frankrijk. De operatie, die de naam "Husky" kreeg, heeft geleid tot de arrestatie van drie personen en de inbeslagneming van 10 kilo hasj, verstopt in dozen met aubergines.

Lees ook: Tanger: ton drugs onderschept, één arrestatie

Daarnaast werden er ook nog 112 gram cocaïne, twee pistolen, 7495 euro in contanten, een 4×4 SUV en een bestelwagen in beslag genomen. De voertuigen werden gebruikt voor het vervoer van de drugs naar Frankrijk, aldus het directoraat-generaal van de politie in een verklaring.

Lees ook: Spanje arresteert Fikri, grootste hasj- en cocaïnesmokkelaar

De drie aangehouden personen zijn van Franse afkomst en zijn 28, 42 en 50 jaar oud. Ze worden beschuldigd van drugshandel, illegaal wapenbezit en lidmaatschap van een criminele organisatie. Ze zijn in hechtenis genomen en worden ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter van Malaga.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team