Zoeken

Souad mishandelde jarenlang man en dochter in Utrecht

16 september 2021 - 10:00 - Wereld

©

Volgens het OM mishandelde de 24-jarige Souad uit Utrecht haar man vier jaar lang stelselmatig, zowel fysiek als mentaal, terwijl haar dochtertje toekeek. Om de mishandeling aan te kunnen tonen, plaatste de man een verborgen camera in huis.

Haar ex-man zegt dat Souad vlak na hun huwelijk, in april 2016, agressief begon te worden. Zo zou hij eens midden in de nacht wakker zijn geworden door klappen op zijn hoofd, die zo hard waren dat hij een tand verloor. En het werd steeds erger, familie, collega’s en buren zeggen dat de man regelmatig blauwe plekken en verwondingen had. Souad zou hem ook met glasscherven hebben aangevallen en met een stok hebben geslagen. Hun dochter was daarbij aanwezig en werd volgens het OM ook bedreigd en hardhandig aangepakt. De camerabeelden tonen onder meer een scène waarin de vrouw al schreeuwend naar haar man loopt met een dweil en hem daarmee dreigt te slaan. Haar dochter roept al huilend: "no, no, mama, mama" en begint zelfs hardop te gillen wanneer de vrouw de stok omhoog steekt, maar Souad blijft tegen haar man roepen: "Ik prik je ogen eruit, ik zal je laten zien wie ik ben. Ik zal je ogen laten springen", schrijft RTV Utrecht.

Lees ook: Marokkaanse verdacht van zware kindermishandeling in Veenendaal

De man van Souad deed aangifte van de mishandelingen en zijn verwondingen werden vastgesteld door een politiemedewerker en een arts. Veilig Thuis onderzocht de situatie van hun dochtertje, dat geen contact meer wil hebben met haar moeder. De vrouw mag haar op dit moment enkel zien onder toezicht en haar man zegt dat ze zich ook bij deze gelegenheden agressief gedraagt. Samen met haar moeder en een neef probeerde ze afgelopen zomer zelfs haar dochter mee te nemen uit de buurtspeeltuin. Maar haar man werd gewaarschuwd en kon dit tegenhouden. Het OM zegt dat ze van plan was om het kind aan het wettelijk gezag te onttrekken.

Souad blijft in de rechtbank volhouden dat zij haar ex-man enkel sloeg uit zelfverdediging. Hij is volgens haar psychisch niet in orde en zou zichzelf hebben verwond. "Hij begon te slaan, dus ga ik terugslaan. Ik ben niet gek om hem zomaar te slaan. Hij sloeg mij in de keuken en vluchtte dan naar de ruimte waar de camera hing". Ze zegt dat haar man haar in de val heeft gelokt om bewijs tegen haar te vergaren. De man vertelt huilend aan de rechter dat de mishandelingen en bedreigingen zijn leven hebben verwoest. "Zij is mij voortdurend aan het stalken. Hoe kan ik dit verwerken, als zij blijft ontkennen. Ik hou vol vanwege mijn dochter", zei hij. Op haar beurt zegt Souad dat haar leven verwoest is door haar ex-man en zijn familie. Zij heeft geen woning meer, is niet opgeleid en spreekt geen Nederlands. "Ik zie geen toekomst meer, mijn leven is helemaal kapot. Ze hebben alles van mij afgepakt. Geen kind, geen huis, geen uitkering. Helemaal niets".

Lees ook: Marokkaan in Spanje gearresteerd voor mishandelen zwangere vrouw

Volgens het OM staat het vast dat de vrouw haar man en dochter jarenlang, systematisch psychisch en lichamelijk heeft mishandeld en eist celstraf van een jaar met een half jaar voorwaardelijk en een proeftijd van twee jaar. Ze zou een behandeling moeten krijgen voor haar agressie en op zoek moeten gaan naar een zinvolle dagbesteding. Ze moet ook uit de buurt van haar ex-man en dochter blijven en mag hen niet contacteren. Tenslotte moet ze hen beiden een schadevergoeding betalen van 3000 euro. Haar advocaat vindt dat ze grotendeels moet worden vrijgesproken omdat er onvoldoende bewijs is voor de mishandelingen en de duur ervan. De verdediging denkt dat de vrouw hooguit een taakstraf moeten krijgen, eventueel in combinatie met een voorwaardelijke celstraf. De uitspraak in deze zaak vindt plaats over twee weken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team