Zoeken

Marokkaanse verdacht van zware kindermishandeling in Veenendaal

16 april 2021 - 19:40 - Wereld

©

Een 44-jarige man uit Veenendaal wordt ervan beschuldigd zijn zoontje van 8 jaar te hebben mishandeld door hem aan zijn benen vast te pakken en onder te dompelen in een zwembadje. Bij zijn vijfjarige zusje draaide de vader net zo lang aan haar lip tot ze bloedde. Maar volgens de verdachte zijn deze beschuldigingen een wraakactie van zijn ex.

Uit een studioverhoor van de broer en zus, dat werd opgemaakt door gespecialiseerde verhoorders, blijkt dat de kinderen in paniek waren toen dit gebeurde. Het meisje schreeuwde om hulp terwijl haar broer naar adem hapte. De details zijn schokkend, de kinderen zouden op verschillende manieren mishandeld zijn. Volgens hun moeder heeft de man kritiek op haar manier van opvoeden en wil hij een harde opvoeding voor zijn kinderen, op de manier die hij in Marokko gewend was.

De man gaf in 2019 zijn bestaan als taxichauffeur in Marokko op en kwam naar Nederland waar zijn ex met hun twee kinderen woont. Hij trok bij hen in op de zolder. Volgens hem is hij juist een leuke vader die met zijn kinderen naar McDonald’s gaat, naar de voetbalclub of naar een speeltuin. Hij zegt dat ze hem van zijn rechten heeft ontnomen. "Ik was niet eens verzekerd, ze wil me zwart maken. Waarom zou ik hen mishandelen? Ik had hen jaren niet gezien. Dan ga je toch niet slaan en schoppen, maar juist met hen spelen? Die verklaringen bij het studioverhoor zijn niet hún verklaringen maar die van háár. Ze zijn loyaal naar hun moeder. Omdat ze mij niet goed kennen."

Het Openbaar Ministerie wil op basis van de studioverhoren, getuigenverklaringen, informatie van artsen en meldingen van school, een taakstraf opleggen van 150 uur, plus een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand. Voor de kinderen willen ze een schadevergoeding vorderen van 500 en 1000 euro. "Zijn onbehagen over de opvoeding en de taalbarrière leiden tot irritaties die hij botviert op twee jonge kinderen. Ik tref een moeder die haar ex-man juist niet zwart wil maken, hun kinderen juist aanmoedigt om contact met vader te hebben. Ik heb geen twijfel over dit dossier." Maar raadsman Van Schaik, de advocaat van de vader, twijfelt wel aan het verhaal. "Ik heb mijn cliënt streng ondervraagd. Omdat ik weet dat er in landen rond de Middellandse Zee een schaamtecultuur heerst om te praten over dit soort zaken. Maar hij blijft bij zijn ontkennende verklaring."

Over twee weken besluit de rechtbank over het toevoegen van de opname aan het dossier en of nader onderzoek nodig is. Als dat laatste niet hoeft volgt er een vonnis op 26 april.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team