Zoeken

Marokkaanse in Spanje eist gerechtigheid na verkrachting dochtertje

5 oktober 2021 - 14:00 - Marokko

©

Bouchra Aoram, een Marokkaanse vrouw in Spanje wiens 9-jarige dochter het slachtoffer was van seksueel misbruik door haar stiefvader in augustus 2020, is wanhopig. Ondanks meerdere klachten bij de rechtbank van Algeciras, heeft haar dochter nog steeds geen gerechtigheid gekregen.

De 30-jarige moeder deed in augustus vorig jaar aangifte tegen de schoonvader van haar dochter voor seksuele misbruik. De rechtbank heeft bijna anderhalf jaar later nog steeds geen uitspraak gedaan, dit terwijl haar dochter de misbruiken nog niet heeft verwerkt. "Mijn dochter is heel bang wanneer ze buiten is. ’S nacht is ze doodsbang en heeft ze nachtmerries.", zegt de jonge vrouw aan Diario Area.

Lees ook: Marokkaan snijdt keel vrouw door en springt van brug in Spanje

Bouchra woont alleen en zonder familie in Algeciras. Ze wacht wanhopig op de opening van de rechtszaak. Pas op 6 juni 2021, bijna een jaar na de misbruiken, vroeg de rechter dat het kind medisch zou worden onderzocht. "Er zijn veertien maanden verstreken zonder dat mijn dochter is behandeld en het medisch rapport wordt ook niet naar de rechtbank gestuurd", zegt ze.

Lees ook: Spanje: Marokkaan riskeert 2 jaar cel voor bedreigen homokoppel

De jonge moeder weet niet meer wat ze moet doen om haar dochter te helpen en haar ex-man te laten veroordelen. "Deze man heeft mijn dochter misbruikt terwijl ik voor zijn zoon zorgde die kanker heeft en in het ziekenhuis lag. Mijn dochter lijdt en haar belager loopt vrij rond. Ja, hij heeft een reisverbod, maar hij leidt een normaal leven terwijl hij in de gevangenis zou moeten zitten. Ik begrijp niet waarom het proces zoveel tijd in beslag neemt en deze man nog steeds op vrije voeten is. Ik ga niet stoppen totdat gerechtigheid is gediend", zegt ze. Volgens het politierapport was de man in het verleden al veroordeeld voor het seksueel misbruik van een minderjarige.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team