Zoeken

Marokkaanse verdacht van moord op echtgenoot in Frankrijk

21 april 2024 - 21:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Souad, een 64-jarige vrouw van Marokkaanse afkomst, is in hechtenis genomen op verdenking van medeplichtigheid aan de moord op haar man. De man werd in november 2021 dood aangetroffen in hun woning in het Franse Avignon. Souad ontkent met klem alle betrokkenheid bij de moord.

De zaak kwam aan het licht na een onderzoek van meer dan twee jaar naar de dood van Souad’s man. De man werd thuis onthoofd en verminkt teruggevonden. Souad bevond zich op dat moment op vakantie in Marokko. Volgens bronnen zou ze vlak voor haar vertrek hebben gezegd: "Wanneer ik terugkom, ligt mijn man in een kist."

Lees ook: Moord op Marokkaan voor zijn kinderen in Parijs: hoe vordert het onderzoek?

Tijdens verhoren door de politie verklaarde Souad dat zij en haar man bedreigd werden en dat er zelfs een onbekende man op bezoek was geweest in hun huis. Ze vertelde de politie echter niet dat ze ook slachtoffer was van huiselijk geweld, iets dat later door haar artsen werd bevestigd.

De advocaat van Souad, Farid Faryssy, voerde aan dat er voor de moord al inbraken in de woning van het stel hadden plaatsgevonden en dat er zelfs een klacht was ingediend. Bovendien zou Mohamed, de man van Souad, kort voor zijn dood hebben gezegd dat "zijn vrouw en haar kinderen verantwoordelijk zouden zijn in geval van zijn plotselinge dood."

Ondanks deze argumenten en het feit dat er tot nu toe geen bewijs is gevonden dat Souad direct verbindt aan de moord, besloot de rechter om haar in hechtenis te houden. De procureur-generaal baseerde zijn beslissing op "getuigenissen van vier personen" en "bewijzen die een gewelddadige relatie tussen de twee bevestigen."

Lees ook: Bejaard Marokkaans koppel uit Nederland vermoord in Nador

Souad blijft haar onschuld volhouden. "Ik heb niets te maken met de dood van mijn man," zei ze. "Ik ben onschuldig en word ten onrechte beschuldigd door familieleden van mijn man." De vrouw blijft in afwachting van haar proces in de gevangenis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team