Zoeken

Erkenning Antwerpse moskee De Koepel ingetrokken

19 oktober 2021 - 17:10 - Wereld

©

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers, heeft de erkenning van de Antwerpse moskee De Koepel ingetrokken. Volgens de minister is de werking van de moskee niet transparant en worden administratieve verplichtingen niet nageleefd door de instelling.

Moskee De Koepel in Borgerhout voldoet sinds haar erkenning in 2011 niet aan de administratieve verplichtingen. Bart Somers heeft daarom besloten om de erkenning van de moskee in te trekken. "Er is nog nooit een jaarrekening neergelegd. Nog nooit een meerjarenplan ingediend. Er is zelfs niet geweten wie in het bestuur zetelt en wie de imam is. Dan is de intrekking van de erkenning natuurlijk het logische gevolg", zegt de minister in Het Nieuwsblad.

Lees ook: Moslimexecutieve België betwist beschuldigingen wanbeheer

Volgens Somers reageerde De Koepel niet eens op de officiële ingebrekestelling en de opheffingsprocedure. "Met De Koepel was er geen constructieve relatie, zelfs geen contact. In maart is de moskee dan ook op mijn vraag officieel in gebreke gesteld en hebben we hen aangemaand om zich in regel te stellen. De Koepel heeft hier zelfs niet op gereageerd, wat veelzeggend is. Toen hebben wij de opheffingsprocedure opgestart, ook daarop kwam geen reactie", legt de minister uit.

Lees ook: Omstreden moskee Utrecht sluit definitief deuren

Het is niet de eerste keer dat minister Somers de erkenning intrekt van een moskee, eerder gebeurde dat ook al voor een Pakistaanse moskee in Antwerpen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team