Zoeken

Opnieuw poging om brand te stichten in Antwerpse moskee

24 februari 2023 - 23:00 - Wereld

©

Een onbekende vrouw heeft een poging gedaan tot brandstichting in de Ennassr Moskee in het Belgische Borgerhout. Ze stak een brandende sigaret en wat droge takken in de brievenbus van het gebouw en gooide eveneens een zak met bouwafval tegen de voordeur. De politie onderzoekt de zaak.

Het incident gebeurde afgelopen vrijdag rond 5 uur ’s ochtends. Het bestuur van de Ennassr Moskee in de Kroonstraat in Borgerhout verwittigde de politie in de ochtend. "In de brievenbus lag een uitgedoofde sigaret en enkele takjes", zegt woordvoerder Willem Migom van de Antwerpse politie. "Daarna gooide de vrouw een zak met bouwafval tegen de deur van de moskee. Deze raakte licht beschadigd."

Lees ook: Politie gaat uit van brandstichting bij islamitisch centrum Veldhoven

Volgens Het Nieuwsblad gebeurt dit niet voor het eerst. De moskee zou eerder al tweemaal te maken hebben gehad met opzettelijke brandstichting. Vergelijkbare pogingen vonden ook al plaats eind januari en begin oktober. Het is niet helder of de eerdere feiten een link hebben met de brandstichting van vrijdagnacht.

Lees ook: 75.000 euro schade na brandstichting moskee Gouda

De politie is een onderzoek gestart en heeft het signalement van de vrouw intern verspreid. "Als ze wordt herkend, zal ze worden verhoord", aldus Migom. Het bestuur van de moskee was niet bereikbaar voor commentaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team