Zoeken

Moslimexecutieve België betwist beschuldigingen wanbeheer

1 oktober 2021 - 15:00 - Wereld

©

De Executieve van de Moslims van België (EMB) verklaart "ontsteld" te zijn over de beschuldigingen van wanbeheer aan haar adres. De organisatie voegt daaraan toe dat zij "alle aantijgingen in de pers ten stelligste betwist".

In een verklaring heeft Mehmet Üstün, voorzitter van het EMB-bestuur, gereageerd op de beschuldigingen die drie van zijn leden tegen hem hebben geuit. "Met ontzetting hebben wij kennis genomen van de verschillende persartikelen waarin melding wordt gemaakt van vermeend machtsmisbruik en verduistering van gelden binnen de Executieve van de Moslims van België", aldus de nota.

Lees ook: Marokkaan nieuwe leider Moslimexecutieve België

Drie verkozen leden van het EMB hebben woensdag verklaard dat zij een voorlopige bewindvoerder willen laten aanstellen door de ondernemingsrechtbank. Zij zijn van mening dat leden van het EMB-bestuur de controle over de EMB hebben overgenomen zonder de verkozen leden te raadplegen. Er is een hoorzitting gepland voor 5 oktober.

De EMB verzekert dat het haar opdrachten altijd op transparante wijze heeft uitgevoerd, overeenkomstig de geldende wetgeving en in samenwerking met de Belgische autoriteiten, met inachtneming van het beginsel van scheiding van Kerk en Staat.

Bladna.nl