Zoeken

Sofyan Amrabat bereid om als "doelman" te spelen

27 september 2023 - 22:00 - Sport

©

Sofyan Amrabat geeft aan bereid te zijn om Manchester United op meerdere posities te dienen. De Marokkaanse international maakte zijn debuut bij de club als linksback in de overwinning tegen Crystal Palace (3-0) op dinsdag.

De Atlas Leeuwstartte dinsdag in de wedstrijd tegen Crystal Palace in de 1/16e finale van de League Cup. Zijn coach Erik ten Hag vroeg hem om als linksachter te spelen. Dat was geen probleem voor de 27-jarige speler. "Ik heb de coach verteld dat ik zal spelen waar hij me nodig heeft, waar het team me nodig heeft, zelfs als doelman," vertelde hij aan Sky Sports.

Lees ook: Sofyan Amrabat verrast door cadeau van fan (video)

Sofyan Amrabat zegt dat hij graag constant de bal wil hebben. "Natuurlijk ben ik geen natuurlijke linksback, maar ik probeer het team extra opties te geven. [...] Ik speel overal waar ik het team kan helpen. Vandaag was ik linksback, maar had ik een vrije rol en speelde ik veel op het middenveld. Dat was goed," zei hij, eraan toevoegend dat het "een perfecte avond" was en dat hij en zijn teamgenoten uitstekend speelden. De Marokkaanse international is blij zijn kinderdroom te hebben waargemaakt. "Sinds mijn kindertijd heb ik hiervoor gewerkt. Het is geweldig om hier te spelen, het stadion zit op een dinsdag vol, dat is fantastisch."

Lees ook: Sofyan Amrabat, de clausule die hem terug naar Italië kan dwingen

Amrabat kwam op de valreep bij de Engelse club aan het einde van de zomertransferperiode. Hij werd door Fiorentina uitgeleend tot 2024 voor een vergoeding van 10 miljoen euro met een koopoptie van 21,5 miljoen pond.

Bladna.nl