Zoeken

Sofyan Amrabat "slechtste speler" van Manchester United

10 december 2023 - 19:00 - Sport

©

Sofyan Amrabat, middenvelder bij Manchester United, ligt onder vuur na de recente nederlaag van zijn team tegen Bournemouth (0-3) in de Premier League.

Tim Sherwood, voormalig manager van Tottenham Hotspur en nu voetbalanalist, heeft Amrabat bestempeld als de "slechtste speler" van Manchester United tijdens deze wedstrijd. Sherwood bekritiseerde Amrabat’s spel en besluitvorming op het veld tijdens een interview met Sky Sports.

Lees ook: Sofyan Amrabat erkent blessure te hebben verborgen

De kritiek op Amrabat is niet nieuw. Paul Merson, een voormalig Engels international, had eerder al zijn teleurstelling geuit over de keuze van Manchester United-coach Erik ten Hag om Amrabat op te stellen in plaats van Kobbie Mainoo, die een sterke prestatie neerzette in zijn debuut voor de club. Merson suggereerde dat Mainoo de voorkeur zou moeten krijgen op het middenveld boven Amrabat.

Amrabat, die voorheen bij Fiorentina speelde, kwam aan het einde van de zomertransferperiode op huurbasis naar Manchester United tot juni 2024. De club betaalde een transferbedrag van 10 miljoen euro met een optie tot koop van 21,5 miljoen pond. Hoewel hij een veelbelovende start maakte, worstelt de 27-jarige Atlas Leeuw om een vaste positie te veroveren bij de Britse club. Volgens The Sun heeft Amrabat moeite om zich aan te passen aan het tempo en de intensiteit van de Premier League en heeft hij nog geen positieve impact gehad op het team van Erik ten Hag.

Lees ook: Algerijnse international droomt om met Sofyan Amrabat te spelen

De nederlaag tegen Bournemouth markeert een dieptepunt voor Manchester United, met de zevende nederlaag in zestien Premier League-wedstrijden dit seizoen.

Bladna.nl