Zoeken

Sofyan Amrabat, de clausule die hem terug naar Italië kan dwingen

14 september 2023 - 12:00 - Sport

©

Sofyan Amrabat, die nu op het middenveld speelt bij Manchester United, zijn droomclub, zou kunnen terugkeren naar Fiorentina vanwege een "speciale clausule in zijn contract".

Volgens The Mirror zal het contract van de Marokkaanse international bij Fiorentina automatisch met één jaar worden verlengd als Manchester United zijn koopoptie volgende zomer niet uitoefent. De Italiaanse club heeft "een speciale clausule in zijn huurcontract" opgenomen.

Lees ook: Sofyan Amrabat zegt af voor wedstrijd Atlas Leeuwen

Het contract van de 27-jarige Atlas Leeuw zou oorspronkelijk in 2025 aflopen. Als de club uit Manchester de koopoptie niet uitoefent, stelt de automatische verlenging van een jaar Fiorentina in staat een hogere prijs te vragen in geval van een transfer. Sofyan Amrabta vertrok aan het einde van de zomerse transferperiode op huurbasis naar Manchester United tot juni 2024, voor een bedrag van 10 miljoen euro, met een koopoptie van 21,5 miljoen pond.

Lees ook: Deal Sofyan Amrabat en Manchester mislukte bijna door onverwacht probleem

Amrabat heeft zijn eerste wedstrijden voor Manchester nog niet gespeeld vanwege een blessure. Hij raakte geblesseerd tijdens een trainingssessie met het Marokkaans elftal in aanloop naar de wedstrijden tegen Liberia en Burkina Faso. Hij ging meteen naar Carrington voor een evaluatie van zijn blessure. Het is nog niet duidelijk of hij zaterdag zal spelen in de wedstrijd van zijn club tegen Brighton.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team