Zoeken

Sluiting hamams in Marokko kan "gevaarlijk" zijn

7 februari 2024 - 15:00 - Marokko

©

In Marokko heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken een besluit genomen om hamams en autowasstraten drie dagen per week te sluiten om het waterverbruik te rationaliseren. Een milieu-expert waarschuwt echter dat deze maatregel grote problemen kan veroorzaken.

Mustapha Benraml, een milieu-expert, uitte zijn zorgen in een gesprek met Al Ayam 24. Hij vreest dat de sluiting van openbare baden kan leiden tot een verhoogd verbruik van drinkwater, aangezien het water voor de baden voornamelijk uit putten komt. Hoewel hij erkent dat de maatregel belangrijk is, benadrukt hij de noodzaak om ook andere opties te overwegen om te voorkomen dat de watercrisis verergert.

Lees ook: Ook Driouch beveelt sluiting hamams

De expert merkt op dat deze maatregel alleen niet voldoende is. Hij stelt dat er geen toezicht van het ministerie van Binnenlandse Zaken nodig is om een gevoel van nationale verbondenheid en het behoud van vitale bronnen te bevorderen. Hij wijst erop dat sommige steden zoals Rabat, Agadir, Tanger en Tetouan al gebruikmaken van gerecycleerd water voor het irrigeren van groene ruimtes, sportvelden en andere openbare en private gebieden.

Lees ook: Rabat verplicht sluiting hamams

De beslissing, gebaseerd op een richtlijn van het ministerie van Binnenlandse Zaken, is door provinciale en regionale autoriteiten genomen en verbiedt de opening van hamams en autowasstraten op maandagen, dinsdagen en woensdagen, met als doel het waterverbruik te rationaliseren.

Bladna.nl