Zoeken

Tanger gebruikt gerecycled afvalwater voor irrigatie

12 juli 2021 - 11:20 - Marokko

©

In Tanger en het nabijgelegen Gzenaya is een project opgestart om de groenvoorzieningen te besproeien met gerecycled afvalwater. Het bedrijf Amendis gaat dit project in samenwerking met de lokale autoriteiten realiseren.

Amendis heeft in een persbericht laten weten dat het gaat om "de bewatering van de belangrijkste groene ruimten die niet worden bediend in het kader van de 2016-overeenkomst over het gezuiverde afvalwater van de waterzuiveringsinstallatie (RWZI) in Boukhalef". Het project is dus een aanvulling op een soortgelijk project dat op 16 december 2016 van start is gegaan.

Lees ook: Tanger wil derde afvalwaterzuiveringsinstallatie

Voor de operatie, die moet zorgen voor een efficiënter gebruik van de watervoorraden in het noorden van Marokko door afvalwater te recyclen voor de irrigatie van de openbare groenvoorzieningen, wordt een bedrag van 124 miljoen dirham uitgetrokken.

De zuivering van het extra water dat nodig is voor dit nieuwe project zal plaatsvinden in de waterzuiveringsinstallatie in Boukhalef en moet jaarlijks ongeveer 3 miljoen kubieke meter aan gezuiverd water opleveren waarmee 150 hectare aan openbaar groen moet worden bevloeid. Het gaat specifiek om de groenstroken aan de rand van de snelwegen RN1 en RN2.

Het onderhoud en de exploitatie van de installaties die nodig zijn voor het nieuwe project zullen worden verzorgd door Veolia Maroc, een dochteronderneming van Amendis. Dit bedrijf zal er onder andere op toezien dat het gezuiverde water aan de gestelde kwaliteitsnormen voldoet.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team