Zoeken

Ook Driouch beveelt sluiting hamams

4 februari 2024 - 10:00 - Marokko

©

In Driouch hebben de autoriteiten eigenaren van hamams en autowasstraten opgedragen om hun activiteiten te beperken tot vier dagen per week, als onderdeel van de maatregelen om de watercrisis aan te pakken.

Deze maatregel, die geldt voor alle gemeenten in de provincie Driouch, beperkt de bedrijfsdagen van hamams en autowasstraten tot donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag, in een poging het verbruik van drinkwater te rationaliseren.

Lees ook: Rabat verplicht sluiting hamams

Tijdens een reeks vergaderingen in Driouch afgelopen week, hebben de lokale autoriteiten overlegd over diverse maatregelen om waterverkwisting tegen te gaan. Er is opgeroepen tot strenge naleving van deze nieuwe regelgeving, die de activiteiten van openbare badhuizen op maandag, dinsdag en woensdag verbiedt.

Dit besluit is in lijn met de instructies van het ministerie van Binnenlandse Zaken, dat een reeks maatregelen heeft opgelegd, waaronder de tijdelijke sluiting van hamams.

Lees ook: Casablanca: hamam-eigenaren trotseren de wet

Bronnen uit de sector in de provincie Driouch melden dat eigenaren van hamams al zijn begonnen met het implementeren van deze maatregel door hun badhuizen te sluiten op de aangewezen dagen.

Bladna.nl