Zoeken

Marokko: autoriteiten overwegen sluiting hamams

19 januari 2024 - 18:00 - Marokko

©

In Casablanca zijn er groeiden zorgen over het watertekort. De plaatselijke autoriteiten zouden volgens berichten in lokale media, overwegen om hamams te sluiten tot de situatie betert.

Nabila Rmili, burgemeester van Casablanca, heeft opnieuw gewezen op de ernst van de watersituatie in haar stad, met name na een aanzienlijke daling van de waterreserves in de dammen als gevolg van de droogte. Zij heeft herhaaldelijk opgeroepen tot rationeel watergebruik, vooral voor het besproeien van groene ruimten, waarbij ze het gebruik van afvalwater voor irrigatie aanbeveelt.

Lees ook: Marokko sluit café’s, restaurants en hamams

Recentelijk circuleerden op sociale media berichten over de mogelijke sluiting van openbare baden in Casablanca als reactie op de watercrisis.

Een plaatselijke verantwoordelijke heeft deze geruchten ontkend. Volgens deze bron werd de sluiting van hamams niet besproken door de gemeenteraad, met name omdat de sector honderden banen vertegenwoordigt.

Lees ook: Marokko: hamams nieuw doelwit regering

Dezelfde bron bevestigde dat de gemeenteraad overweegt om de eigenaren van openbare baden voor te stellen om putwater te gebruiken, als maatregel tegen de waterschaarste. Ook meldt de bron dat wasstraten in het oog worden gehouden om het gebruik van drinkwater te voorkomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team