Zoeken

Sihame El Kaouakibi betreurt dat zaak negatief uitstraalt op Marokkaanse gemeenschap

28 november 2022 - 07:00 - Wereld

©

Parlementslid Sihame El Kaouakibi hekelt op Instagram dat haar zaak zorgt voor een negatieve "beeldvorming" en de "bevestiging van vooroordelen" tegenover mensen uit de Marokkaanse gemeenschap.

De van subsidiefraude beschuldigde Vlaamse volksvertegenwoordiger, Sihame El Kaouakibi, stelt in een nieuwe videoboodschap op Instagram dat haar zaak stereotypen tegen vrouwen van kleur bevestigd, schrijft Het Nieuwsblad. "Het pijnlijke van vooroordelen is dat ze bevestigd worden omdat ze bestaan", zegt zegt ze in de video. "Door mijn zaak worden opnieuw alle mensen met een bepaalde achtergrond geraakt, met name in de beeldvorming. Dit spijt mij voor iedereen die zich hierdoor persoonlijk geraakt voelt."

Lees ook: Stad Antwerpen eist meer geld van Sihame El Kaouakibi dan justitie

El Kaouakibi constateert dat er op een specifieke manier met haar wordt afgerekend. "De dubbele standaard is pijnlijk als je deze zaak gaat vergelijken met soortgelijke zaken waarbij stereotype hoogwaardigheidsbekleders zijn betrokken. Maar nu ik zelf het lijdend voorwerp ben, zijn er mensen die een terecht gevoel hebben dat de zaak ook op hen afstraalt. Deze vraag is confronterend, maar ook zeker legitiem. Als vrouw van kleur, gelinkt aan een politiek-maatschappelijke zaak, wil ik niet bagatelliseren dat dit ook negatief op verschillende gemeenschappen afstraalt", zegt El Kaouakibi.

Lees ook: Emotionele toespraak Sihame El Kaouakibi voor Vlaams Parlement

De politica is al geruime tijd in ziekteverlof. Ze besloot lange tijd stil te zijn over de beschuldiging van malversaties, ook tegenover haar volgers die daar vragen over stellen op Instagram. Volgens haar verspreiden de media "fabels". Ze beloofde haar volgers dat ze op een later tijdstip meer tekst en uitleg zal geven. In haar video zegt El Kaouakibi ook dat ze zich "meestal heeft verzet tegen trial by media en guilt by association". Volgens haar gebeurt dit wel vaker bij vrouwen van kleur. "Ik hoop dat jullie kunnen zien dat dit met het grotere mechanisme hierachter te maken heeft. Dit heeft met de impact van beeldvorming te maken en helaas straalt dit af op de mensen die me volgen en mensen uit mijn community", aldus Sihame El Kaouakibi.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team