Zoeken

Sihame El Kaouakibi laat website veroordelen voor naaktfoto

11 juni 2023 - 20:00 - Wereld

©

De satirische website ’t Scheldt publiceerde een naaktfoto van Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi, maar moet deze van de rechtbank in Antwerpen op straffe van een dwangsom van 25.000 euro per dag, per direct offline halen.

De foto werd begin deze week gepubliceerd bij een satirisch artikel met als titel ’Sihame El Kaouakibi topless! Niet in de Blaarmeersen, maar in Antwerpen!’ Op de foto zijn twee dames te zien die naakt op een dakterras lagen te zonnen. Volgens het artikel betreft het Sihame El Kaouakibi en haar levenspartner, schrijft Het Nieuwsblad.

Lees ook: Sihame El Kaouakibi wil al van pasbenoemde medewerker af

De lichamen van beide vrouwen waren deels onzichtbaar gemaakt, maar het medium bood aan abonnees de mogelijkheid aan om de ongecensureerde naaktfoto te zien: ’Klik hier voor Sihame El Kaouakibi topless! En ook: ’Abonneer u om Sihame onder de Antwerpse zon te zien liggen.’

Lees ook: Sihame El Kaouakibi reageert in podcast op Let’s Go Urban-schandaal

Joris Vercraeye, de advocaat van Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi, vroeg de rechbank om de onmiddellijke verwijdering van de naaktfoto, die authentiek zou zijn. In het begeleidende artikel schreef de website dat de foto met een drone werd genomen. Daarom concludeert de rechtbank dat er "ontegenzeglijk sprake is van een schending van de privacy en van niet-consensuele verspreiding van naaktfoto’s van verzoekster, hetgeen wordt gesanctioneerd door artikel 417 van het Strafwetboek." De website kreeg dan ook een publicatieverbod. Indien de foto niet wordt verwijderd, riskeert het medium een dwangsom van 25.000 euro per dag. Het artikel mag wel online blijven staan, omdat het duidelijk van satirische aard is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team