Zoeken

Sihame El Kaouakibi kondigt einde politieke carrière aan

12 januari 2023 - 10:00 - Wereld

©

Sihame El Kaouakibi meldt via Instagram dat ze stapsgewijs opnieuw aan het werk wil als onafhankelijk Vlaams Parlementslid, maar ze kondigt tegelijk ook aan dat ze na deze legislatuur uit de politiek stapt. Ze herhaalt ook haar vraag naar een parlementair medewerker.

Via een Instagrampost getiteld "Mijn politieke toekomst", meldt El Kaouakibi dat ze opnieuw aan de slag wil. "Ik begin op 20 procent en we bouwen rustig aan terug op", zegt ze in Het Nieuwsblad. De politica is met ziekteverlof sinds ze in opspraak kwam nadat ze gefraudeerd zou hebben met subsidies voor haar sociale dansproject Let’s Go Urban.

Lees ook: Sihame El Kaouakibi betreurt dat zaak negatief uitstraalt op Marokkaanse gemeenschap

El Kaouakibi diende in november vorig jaar ook al een aanvraag in voor een parlementair medewerker, maar dat werd toen door het Uitgebreid Bureau geweigerd. Op Instagram. verdedigt ze haar recht op een medewerker, de weigering is volgens haar een schending van haar rechten en het reglement. El Kaouakibi zou een procedure zijn gestart tegen de weigering van het Vlaams Parlement.

Lees ook: Emotionele toespraak Sihame El Kaouakibi voor Vlaams Parlement

Sihame El Kaouakibi is nu van plan haar functie in het parlement terug op te nemen. Maar tegelijk sluit ze de reeks berichten op Instagram ook af met een aankondiging: ze stopt namelijk na deze legislatuur met politiek. "Na deze legislatuur stap ik uit de politiek en start ik opnieuw", luidt het. Wat de toekomst brengt, wil ze naar eigen zeggen "vormgeven door te spreken met vooral jongeren, academici en experten in mijn dichte omgeving".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team