Zoeken

Sihame El Kaouakibi reageert in podcast op Let’s Go Urban-schandaal

16 maart 2023 - 21:00 - Wereld

©

Sihame El Kaouakibi heeft voor het eerst een interview gegeven over de fraudezaak waarvan ze wordt beschuldigd. In de podcast Behaved vertelt ze over de haat die ze over zich kreeg en haalt ze uit naar de media, en de machten en krachten die haar hebben tegengewerkt. Ze sluit het gesprek af met optimistische toekomstplannen.

Sihame El Kaouakibi koos voor haar eerste interview naar eigen zeggen voor de podcast Behave, omdat die zich op een jonge doelgroep richt. Met betrekking tot de fraude rond Let’s Go Urban, waarin ze als oprichter van de jongerenorganisatie hoofdverdachte is, zegt El Kaouakibi niet veel, schrijft Het Nieuwsblad.

Lees ook: Sihame El Kaouakibi kondigt einde politieke carrière aan

Al vanaf het moment dat het schandaal intern aan het licht kwam, kreeg ze het aan de stok met de raad van bestuur van Let’s Go Urban. "Op twee maanden tijd kregen ze zonder onderzoek een organisatie die al twaalf jaar bestond op de knieën. Zonder enig onderzoek. Er was een audit besteld, maar die is voordat ze klaar was al naar buiten gekomen. Op het moment dat je weet dat nieuwe bestuursleden willen aantreden zegt je advocaat dat je alles moet loslaten". Dat deed haar het meeste pijn. "Bovendien was ik op dat moment al aan het wankelen", aldus El Kaouakibi. "Enkele maanden voordien was ik al naar een dokter beginnen gaan omdat ik evenwichtsstoornissen had."

Volgens El Kaouakibi komt dat doordat ze zich als onervaren politica verzette tegen de politieke cultuur en weigerde om in het gareel van de partij te lopen. "Ik heb toen vijanden gemaakt". Dat zou haar daarna achtervolgen. "Ik ging in tegen het status quo, en dan zijn er machten en krachten die willen dat je zwijgt." Ze haalt ook uit naar de mainstream media die haar al veroordeelden, nog voor het gerechtelijk onderzoek werd afgerond. Daardoor werden El Kaouakibi en haar familie bedreigd. "Ik ben twee jaar niet uit mijn huis kunnen komen, uit angst voor die bedreigingen", zegt ze. Ze kreeg bijvoorbeeld rottende fruitmanden thuis geleverd en haar ouders vonden hondenstront in hun brievenbus. Ze werd ook voorgesteld als een graaier, "terwijl ik net in de politiek was gegaan om het negatieve beeld te bestrijden van politici alsof het allemaal graaiers zijn. Maar dit had niks met mij als politica te maken, dat ging over de periode voordien."

El Kaouakibi sloot het gesprek af op een positieve noot. Ze vertelt dat ze de voorbije twee jaar veel heeft bijgeleerd. "Ik heb vaak aan introspectie gedaan. In het begin was ik kwaad op degenen die mij kapot wilden gemaakt. Maar nu weet ik dat ze enkel mijn ego hebben kapot gemaakt, en misschien was dat ook even nodig. Ik heb de voorbije twee jaar meer geleerd dan alle jaren voordien. Ik voel me nu vrijer en gelukkiger dan ooit", zegt ze. Ze volgt ook een extra opleiding rond de samenwerking tussen de publieke en private sector en rond facility. "Intussen zijn we ook in alle stilte en achter de schermen met jongeren bezig."

Lees ook: Sihame El Kaouakibi betreurt dat zaak negatief uitstraalt op Marokkaanse gemeenschap

De jonge politica zetelt nog tot 2024 als Vlaams Parlementslid. "Ik wil die zetel gebruiken om het volk te vertegenwoordigen. En het zal sowieso met jongeren te maken hebben. Ik ben daarover al volop gesprekken aan het voeren met academici, experten en jongeren zelf", zegt ze. Daarnaast wil El Kaouakibi ook in scholen gaan spreken. "Niet om mijn succesverhaal te vertellen, zoals ik eerder deed, maar om te vertellen over de klappen die ik heb gekregen. Ik wil de lessen die ik heb geleerd naar de jongeren brengen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team