Zoeken

Medewerkers Sihame El Kaouakibi alleen in Vlaams Parlement

5 mei 2023 - 16:00 - Wereld

©

Aimé Schrauwen en Jiri De Laet, de medewerkers van Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi, zaten woensdag op de publieksbanken van het Vlaams Parlement. De politica zelf was niet aanwezig.

De Brusselse kortgedingrechter besliste eind maart dat El Kaouakibi recht had op twee halftijdse medewerkers. De Vlaamse overheid moest een halftijdse, tijdelijke arbeidsovereenkomst aanbieden aan de twee kandidaat-administratieve medewerkers die El Kaouakibi had voorgedragen. Indien dat niet gebeurde zou de overheid een dwangsom van 250 euro per dag moeten betalen, met een maximumbedrag van 100.000 euro.

Lees ook: Vlaams Parlement moet medewerkers aanstellen voor Sihame El Kaouakibi

De voormalige Open VLD-politica liet een maand geleden weten dat ze opnieuw aan de slag zou gaan als onafhankelijk parlementslid, maar ze was vandaag opnieuw nergens te bespeuren, schrijft Het Nieuwsblad.

Lees ook: Sihame El Kaouakibi betreurt dat zaak negatief uitstraalt op Marokkaanse gemeenschap

In 2021 barstte er een schandaal los rond El Kaouakibi. Ze zou middelen die bestemd waren voor haar jongerenproject Let’s Go Urban hebben doorgesluisd naar haar andere vzw’s. Het Vlaams Parlement hief in het kader van dat onderzoek de parlementaire onschendbaarheid van El Kaouakibi op.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team