Zoeken

Grootschalige operatie tegen shisha lounges in Marrakech

13 januari 2024 - 11:00 - Marokko

©

In Marrakech voeren de lokale autoriteiten een vastberaden strijd tegen de verspreiding van shishabars.

De preventieve veiligheidsoperaties zijn onderdeel van een bredere strategische aanpak die door de lokale en veiligheidsautoriteiten van Marrakech is aangenomen om deze bars, die bekendstaan om het serveren van waterpijp of ’shisha’, aan te pakken. De operaties worden geleid door de commandant van de administratieve afdeling van Massira, ondersteund door de vicevoorzitter van de veiligheidszone Menara, de chef van het 11e politiedistrict en zijn assistent.

Lees ook: Marokkaanse steden gaan strijd aan tegen shisha lounges

De actie is tot nu toe succesvol. Agenten van de gerechtelijke politie, overheidsagenten en hulpeenheden van de politie hebben tientallen voor dit doel voorbereide flessen en diverse aan shisha gerelateerde materiaal in beslag genomen, volgens Kech24.

De doorzoekingen die door de lokale autoriteiten zijn uitgevoerd in samenwerking met de veiligheidsdiensten, resulteerden in de arrestatie van meerdere verdachten. Allen zijn in voorlopige hechtenis genomen, in afwachting van hun voorgeleiding voor de bevoegde rechtbank.

Lees ook: Tanger gaat harder ingrijpen tegen shisha cafés tijdens zomer

Dit fenomeen beperkt zich niet tot Marrakech. In Salé hebben ouders van leerlingen enkele maanden geleden opgeroepen tot actie tegen de opening van shisha lounges nabij scholen in de Marina Salé-zone. Zij uitten hun bezorgdheid over de invloed van deze bars op de leerlingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team