Zoeken

Tanger gaat harder ingrijpen tegen shisha cafés tijdens zomer

23 juni 2023 - 09:00 - Marokko

©

De raad van de stad Tanger gaat binnenkort de wildgroei van shisha cafés op de stranden van de stad bespreken, om met name tijdens de zomermaanden harder tegen deze zaken op te treden.

Een aantal gemeenteraadsleden van Tanger hebben de kwestie op de agenda gezet voor de volgende raadsvergadering, meldt Al Akhbar. De eigenaars van bepaalde shisha cafés die waarschuwingen van gekozen vertegenwoordigers in de wind hebben geslagen, moeten zich volgens het bericht nu zorgen gaan maken.

Lees ook: Marokkaanse steden gaan strijd aan tegen shisha lounges

De shisha cafés dicteren in de zomer vaak de regels op de stranden van Tanger. Eén café, dat bekend staat om zijn feesten tot laat in de nacht en waar naar believen alcohol en shisha worden geserveerd, zelfs aan minderjarigen, heeft verbouwingswerkzaamheden ondergaan en belooft in de zomer weer open te gaan.

Ondanks alle maatregelen van de gemeente om de shisha-consumptie in deze cafés aan banden te leggen, gaat de verkoop door van het product dat vooral als gevaarlijk wordt beschouwd voor de gezondheid van jongeren, die de belangrijkste klanten van deze horeca-zaken zijn.

Lees ook: Inwoners Salé eisen actie tegen shisha lounges nabij scholen

Volgens sommige bronnen zal de kwestie niet worden besproken tijdens de volgende zitting van de gemeenteraad van Tanger, omdat de eigenaars van shisha cafés een sterke lobby vormen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team