Zoeken

Autoriteiten Tanger zetten cafés op zeedijk onder druk

11 februari 2024 - 18:00 - Marokko

©

In Tanger hebben de lokale autoriteiten een grootschalige operatie uitgevoerd gericht tegen shisha-cafés die illegaal langs de zeedijk van de stad zijn gevestigd.

Tijdens deze actie werden ongeveer 500 waterpijpen en aanzienlijke hoeveelheden shisha-tabak en alcohol in beslag genomen. Ook zijn verschillende uitbaters en medewerkers van deze gelegenheden gearresteerd.

Lees ook: Shisha lounges in Marokko: ouders slaan alarm

Eerdere onderzoeken brachten aan het licht dat sommige lokale politici de shisha-cafés hun gang lieten gaan, ondanks herhaaldelijke klachten van inwoners. Deze cafés zijn in populariteit toegenomen ten opzichte van nachtclubs en zijn een favoriete ontmoetingsplaats geworden voor inwoners van Tanger, inclusief minderjarigen.

Lees ook: Politie-inval in Nador: shishabar gesloten

Het zorgwekkende aspect van deze situatie is echter dat shisha-cafés vaak in de nabijheid van basisscholen (zoals de Ahmed Shawki school en Tariq Ibn Ziyad college), middelbare scholen en technische instituten (zoals het Ibn Battuta lyceum en het Moulay Youssef technisch lyceum) zijn gevestigd, alsook dichtbij het Hoger Instituut voor Toerisme. Dit vormt een gevaar voor minderjarigen voor wie de verleiding om verdovende middelen te gebruiken groter wordt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team