Zoeken

Marokkaanse steden gaan strijd aan tegen shisha lounges

27 mei 2023 - 11:20 - Marokko

©

De gemeente Salé heeft vijf shisha lounges gesloten en verschillende waterpijpen in beslag genomen. Dit besluit is genomen na een schriftelijke vraag in de Kamer met betrekking tot de overlast die deze cafés veroorzaken voor de omwonenden.

Bij de actie werden tientallen waterpijpen en televisies in beslag genomen van de eigenaar van een café, waarvoor een tijdelijke sluitingstermijn van 30 dagen gold. Een dozijn shisha lounges in de districten Batna en Mrissa werden gespaard, wat tot felle kritiek leidde, meldt Assabah.

Lees ook: Inwoners Salé eisen actie tegen shisha lounges nabij scholen

De prefectuur had de diensten van Salé gevraagd om de exploitatievergunningen van deze shisha lounges in te trekken. De saneringsactie kwam er nadat een leider van een oppositiepartij, die in een conflict zat met de uitbater van een tijdelijk gesloten shisha lounge, zijn fractie in de Kamer ervan had overtuigd om een schriftelijke vraag te stellen aan de minister van Binnenlandse Zaken, met betrekking tot de overlast die dit café’s veroorzaakt voor de buurtbewoners.

Lees ook: Marokko gaat belasting op shisha en elektronische sigaretten verhogen

Ook de parlementaire adviseur van de Nationale Unie van de Arbeid in Marokko stelde hierover een vraag aan de minister van Binnenlandse Zaken. Hij vroeg hem een onderzoek in te stellen naar de wildgroei van illegale shisha-cafés in Salé.

Bladna.nl