Zoeken

Shisha lounges in Marokko: ouders slaan alarm

5 februari 2024 - 08:00 - Marokko

©

In Tanger uiten ouders van schoolgaande kinderen hun bezorgdheid over de toename van shisha lounges, vooral die in de nabijheid van scholen. Zij dringen er bij de autoriteiten op aan om maatregelen te nemen.

De Vereniging van Ouders van Leerlingen van het Tariq Ibn Ziyad-college in Tanger heeft zich specifiek uitgesproken tegen de aanwezigheid van shisha cafés in de omgeving van drie onderwijsinstellingen: het Tariq Ibn Ziyad-college, de Ahmed Shawqi-school en het centrum voor artistieke ontwikkeling. In een formele klacht gericht aan de gouverneur van de regio, uiten zij hun zorgen en vragen om een ingrijpen tegen een specifiek shisha-café dat zij als problematisch beschouwen.

Lees ook: Marokkaanse steden gaan strijd aan tegen shisha lounges

De zorgen van de ouders zijn niet ongegrond. Zij wijzen op de diverse gevaren die shisha-gebruik met zich meebrengt, zoals verslaving, hinderlijke geuren, gebrek aan hygiëne door het delen van de waterpijp, en de grote rookwolken die zowel door gebruikers als omstanders worden ingeademd. Daarnaast signaleren zij problematische activiteiten die zich vaak in en rond deze cafés afspelen, waaronder drugshandel, prostitutie en een algemeen gevoel van onveiligheid.

Lees ook: Politie-inval in Nador: shishabar gesloten

Het statement van de oudervereniging luidt: "Sommige bezoekers van deze gelegenheden misleiden minderjarige meisjes en jongens op een manier die vrees voor hun veiligheid oproept. Daarbij komt het gebruik van grof taalgebruik en het lastigvallen van voorbijrijdende en geparkeerde auto’s in de buurt van de genoemde instellingen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team