Zoeken

Franse overvaller gearresteerd op luchthaven Marrakech

14 januari 2024 - 16:00 - Marokko

©

Op de luchthaven Marrakech-Menara is een Fransman van Algerijnse afkomst aangehouden door de Marokkaanse politie. De Franse justitie had een internationaal arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd.

De arrestatie vond plaats op vrijdag, toen de naam van de verdachte naar boven kwam bij een controle in de database van de internationale politieorganisatie Interpol, aldus een verklaring van de Nationale veiligheidsdienst (DGSN). De veiligheidsdiensten op de luchthaven Marrakech-Menara ontdekten dat het bureau van Interpol Parijs een red notice tegen de 29-jarige Franse Algerijn had uitgevaardigd.

Lees ook: Crimineel aangehouden in Marokko op verzoek van Frankrijk

Volgens de DGSN is de verdachte vermoedelijk betrokken bij een gewapende overval op een bedrijf in Saint-André de Corcy in Frankrijk. Tijdens deze overval zou hij onder bedreiging van een vuurwapen sieraden, horloges en mobiele telefoons van de aanwezigen hebben gestolen.

Lees ook: Marokko levert Portugese huurmoordenaar uit aan Albanië

Na zijn aanhouding is de verdachte in voorlopige hechtenis geplaatst en zal hij voorgeleid worden voor het bevoegde parket. Het Interpol-bureau in Rabat heeft zijn Franse tegenhanger op de hoogte gesteld van deze arrestatie, wat de weg vrijmaakt voor een mogelijke uitlevering.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team