Zoeken

Shell levert vloeibaar aardgas aan Marokko via Maghreb-Europa gaspijpleiding

15 juli 2023 - 19:00 - Economie

©

Shell International Trading Middle East Limited FZE en het Nationaal Bureau voor Elektriciteit en Drinkwater (ONEE) hebben een overeenkomst gesloten voor de levering van 0,5 miljard kubieke meter vloeibaar aardgas (LNG) per jaar aan Marokko.

De leveringen gebeuren vanaf de Spaanse havens en zullen Marokko bereiken via de Maghreb-Europa gaspijpleiding, voordat de LNG wordt gedistribueerd via de toekomstige Marokkaanse methaanhavens.

Lees ook: Europa verscheept overtollige steenkool naar Marokko

Leïla Benali, minister van Energietransitie en Duurzame Ontwikkeling, prees dit initiatief en herinnerde eraan dat Marokko in 2022 toetrad tot de internationale LNG-markt. Dit nieuwe contract zal de energieveiligheid van het koninkrijk helpen versterken, de concurrentiepositie bevorderen en de decarbonisatiestrategie stimuleren. De Algemeen Directeur van het ONEE, Abderrahim El Hafidi, is ook blij met de ondertekening van deze overeenkomst en merkt op dat na verschillende LNG-aankopen op de contante markt in 2022, deze middellange termijn overeenkomst een primeur is voor zijn bedrijf.

Lees ook: Marokkaanse gasinvoer via GME blijft stijgen, ondanks Algerijnse dreigementen

Mehdi Chennoufi, verantwoordelijke bij Shell LNG Marketing and Trading, heeft zijn tevredenheid uitgesproken over de samenwerking met het ONEE om te voldoen aan de vraag naar gas in Marokko. LNG biedt volgens hem een flexibele en betrouwbare energiebron en speelt een cruciale rol in de energietransitie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team