Zoeken

Nieuwe ontwikkelingen in Nigeria-Marokko gaspijpleiding project

25 juli 2023 - 23:00 - Economie

©

RPS Group, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd bedrijf dat professionele diensten aanbiedt, heeft opdracht gekregen om een belangrijk onderdeel van de milieustudies voor het Marokko-Nigeria gaspijpleidingsproject uit te voeren.

De Britse groep heeft een contract gewonnen om bij te dragen aan het Nigeria-Marokko gaspijpleidingsproject, namens het Nationaal Bureau voor Koolwaterstoffen en Mijnen (ONHYM) en de Nigeriaanse nationale oliemaatschappij (NNPC). De opdracht is gericht op het meten van de weers- en oceaanomstandigheden op zee langs de voorgestelde route voor de gaspijpleiding gedurende een jaar. Het bedrijf zal zijn MetOcean-teams inzetten die ondersteuning zullen bieden vanuit de nieuwe MetOcean werkplaats van RPS in Newbury, Verenigd Koninkrijk.

Lees ook: Marokko en Algerije ruziën over gaspijpleiding met Nigeria

RPS Group is een Britse onderneming die diensten levert aan klanten in de publieke en private sector. Haar segmenten omvatten energie, consultancy in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, diensten in het Verenigd Koninkrijk en Nederland, Noorwegen, Noord-Amerika en Australië Azië-Pacific. De groep biedt een scala aan diensten, waaronder project- en programmabeheer, ontwerp en ontwikkeling, waterdiensten, milieu, consultancy en managementadvies, exploratie en ontwikkeling, planning en goedkeuringen, gezondheid, veiligheid en risico’s, oceanen en kustgebieden, laboratoria, training en communicatie, creatieve en digitale diensten. Het definieert, ontwerpt en beheert projecten en heeft wereldwijd ruim 5000 mensen in dienst.

Lees ook: Financiering gaspijpleiding Marokko-Nigeria bijna rond

Volgens Koning Mohammed VI is het Marokko-Nigeria gaspijpleidingsproject dat in 2016 werd gelanceerd, "een plan voor vrede, Afrikaanse economische integratie en co-ontwikkeling voor de huidige en toekomstige generaties". De 5000 km lange gaspijpleiding zal Afrikaanse landen en Europa bedienen via de Maghreb-Europa gaspijpleiding.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team