Zoeken

Sète legt veerdiensten naar Marokko stil

6 februari 2021 - 16:30 - Wereld

©

De veerdienst tussen de Franse stad Sète en Marokko is sinds zondagnacht opgeschort. Hoe lang het gaat duren en wat de exacte reden is voor de opschorting is nog niet bekend.

Nadat Frankrijk afgelopen zondag heeft besloten om zijn buitengrenzen (buiten de Europese Unie) af te sluiten, hopen de haven van Sète en Marokkaanse bedrijven zo snel mogelijk meer informatie te krijgen van de Franse overheid. De provincie Hérault zal naar verwachting bekend maken welke personen en bedrijven kunnen worden uitgezonderd van de reisbeperking.

Vooral mensen die om dwingende redenen van de maritieme verbinding gebruik willen maken zijn bezorgd omdat er onder de huidige regels een ondertekende verklaring en een PCR-test die binnen 72 uur is afgenomen van hen wordt verlangd.

Andere Franse havens die veerdiensten naar Marokko aanbieden, kampen met hetzelfde probleem op het gebied van het internationale passagiersvervoer over zee. Zo is ook de veerdienst La Méridionale in Marseille van plan om deze maand het passagiersvervoer naar Tanger op te schorten.

De nieuwe grenssluiting is niet van toepassing op het vrachtverkeer tussen Marokkaanse en Franse havens.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team