Zoeken

Oplossing gevonden voor in Sète gestrande Marokkanen

21 februari 2021 - 12:40 - Wereld

©

Marokkaanse handelaren die al twee weken in de haven van Sète vastzaten door het besluit van Frankrijk om de grenzen met niet EU-landen te sluiten, zijn terug naar huis kunnen keren.

Het Marokkaans consulaat in Montpellier heeft voor hen een oplossing kunnen vinden. Het ging voornamelijk om handelaren die goederen in Spanje waren gaan kopen om ze vervolgens in Marokko te verkopen.

Volgens de Franse autoriteiten heeft het consulaat de zaak in handen genomen en kon het merendeel van de gestrande reizigers woensdagavond naar huis terugkeren. De andere handelaren volgen in de komende dagen. Jeanine Léger van de NGO Cimade, die voor eten en dekens had gezorgd, bevestigde de informatie. Volgens haar zijn de meesten naar Marokko teruggekeerd of naar de plaats waar ze verblijven wanneer ze naar Europa reizen voor hun werk.

Het consulaat van Marokko in Montpellier heeft een beveiligde parkeerplaats gehuurd waar de handelaren hun geladen voertuigen hebben kunnen laten. Midi Libre bericht dat ze hun voertuigen zullen kunnen ophalen wanneer er terug boten tussen Frankrijk en Marokko gaan varen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team