Zoeken

Marokkanen in het buitenland: veerdienst Sète verloopt niet soepel

22 oktober 2020 - 09:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De verbinding tussen de haven van Sète en Marokko lijkt maar niet op gang te komen. De lokale autoriteiten in Frankrijk hebben besloten om boten van en naar Marokko weer onder strikte voorwaarden toe te laten. De toename van coronabesmettingen zou de reden zijn. De afgelopen week wachtten honderden passagiers op een veerboot in de haven van Sète.

Op maandag 19 oktober hebben de autoriteiten van Hérault de hervatting van het passagiersvervoer naar de Marokkaanse havens aangekondigd. Het passagiersvervoer werd op 13 oktober stopgezet vanwege het besmettingsrisico. Daardoor kwamen passagiers vast te staan.

Maandagochtend werd een nieuw gezondheidsmaatregel ingevoerd. Zo moeten passagiers voor elk vertrek een officieel document van de Franse autoriteiten krijgen alvorens zij hun reis mogen voortzetten. Het besluit zorgt voor woede bij de reizigers. "We kunnen de beslissing van de autoriteiten begrijpen, maar we krijgen alsmaar geen informatie. De kosten lopen hierdoor op, we krijgen geen hulp en wachten al vijf dagen in de kou", aldus een reiziger die door France Bleu werd geïnterviewd.

Een paar dagen geleden mocht een veerboot uit Nador niet meteen de Franse haven invaren. De lokale overheid was bang dat er zich zieke mensen in de boot bevonden. De passagiers op de boot waren hierdoor enorm gefrustreerd.

Op 15 juli werden veerboten vanuit Sète naar Marokko toegelaten. De grenzen waren daarvoor gesloten vanwege de pandemie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team