Zoeken

Covid-testen: Marokkanen slachtoffer van racisme in Sète

7 september 2021 - 17:40 - Wereld

©

In de haven van Sète werd een Maghrebijnse familie die zich wilde laten testen op corona, het slachtoffer van agressie en racisme in de wachtrij van het covid-testlaboratorium. Het blijkt niet om een alleenstaand geval te gaan.

In de Franse haven van Sète speelden zich afgelopen zondag ongehoorde scènes af. Michel Bodart, algemeen directeur van Biomed34, vertelt dat hij zag hoe een man in uniform afgaf op een gezin van Noord-Afrikaanse afkomst om hen voorbij te steken in de wachtrij, met als excuus dat hij ten minste werk had, meldt Midi Libre. "De familie gaf niet op. Het is helaas de gewone gang van zaken door de spanning die de situatie oproept. Het is dezelfde soort agressiviteit als tijden de eerste lockdown". De eerste slachtoffers waren de laboratoriummedewerkers.

Lees ook: Boze wereld-Marokkanen in haven van Sète (video)

In de haven van Sète zijn er twee wachtrijen, één voor PCR-testen en een ander voor antigeentesten. Op zondagochtend komen er veel mensen aan, die per veerboot naar Marokko willen reizen en een afspraak hebben gemaakt voor een test. Ze komen dan ’s avonds terug om hun resultaten op te halen.

Ter plaatse maken mensen heel wat racistische opmerkingen tegen deze reizigers. De manager van het corona-testlaboratorium probeert een verzoenende rol te spelen. "Toen iemand bijvoorbeeld Marokkaanse reizigers ervan beschuldigde gratis testen te krijgen omdat ze buitenlanders zijn," legde hij aan hen uit dat ook Marokkanen moeten betalen om getest te worden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team