Zoeken

Marhaba 2021: spanning in haven van Sète door chaotische lancering veerdienst

19 juli 2021 - 12:00 - Wereld

©

De veerdienst tussen Sète en Marokko van de Marokkaanse rederij Intershipping heeft een slechte start gemaakt. Passagiers die via deze route naar het koninkrijk zouden reizen zijn al enkele dagen gestrand in de Franse haven.

De ontoegankelijke website, de telefonische onbereikbaarheid, het gebrek aan informatie en de oplopende vertragingen drijven de gestrande wereld-Marokkanen tot wanhoop. De website France Info meldt dat ruim dertig gezinnen enkele dagen waren gestrand op de kade van de Franse haven. “We hebben niet veel gevraagd, we willen gewoon communicatie! Is het zo moeilijk? Tegen de tijd dat de site begint te werken, zijn de vakanties voorbij", luidt een reactie op sociale media van een van de gedupeerden.

Lees ook: Intershipping stopt ticketverkoop Sète-Tanger

Voor de lijndienst tussen Sète en Tanger Med heeft de rederij Intershipping twee veerboten van de Estse Tallin Grupp gecharterd. Na de eerste afvaart van de veerboot Victoria I bleek echter dat de Marokkaanse rederij nog niet kon beschikken over de tweede veerboot. De wereld-Marokkanen die met de tweede overtocht mee zouden gaan, kregen te horen dat zij moesten wachten totdat de Victoria I weer in Sète zou zijn teruggekeerd.

Het bestuur van het departement Hérault, waar de stad Sète toe behoort, heeft het Rode Kruis gevraagd om zich over de gestrande wereld-Marokkanen te ontfermen. Een bijkomend probleem was dat de website van Intershipping buiten dienst was, waardoor er veel mensen naar de haven toe kwamen om een ticket te kopen. Om verdere spanningen te voorkomen is de politie ingezet. Zij zien erop toe dat alleen passagiers die online een ticket hebben gekocht toegang krijgen tot het haventerrein.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team